Du fortjener et godt arbejdsliv

I min klinik møder jeg mennesker, som ikke trives i arbejdslivet. De gruer for mandag morgen, og i stedet for at gå glade på arbejde, lever de for weekenden og fridagene.

Det bliver tit beskrevet således:

Det er søndag, og tankerne om at skulle på arbejde mandag er begyndt at melde sig. En knude i maven. Det virker uoverskueligt med endnu en lang arbejdsuge forude. Tankerne kører i ring, og er der én ting, jeg i hvert fald ikke har lyst til, er det at skulle på arbejde i morgen. Tanken om jobbet får mig til at miste pusten, og min weekend med glæde og afslapning er nu pludselig blevet kortere, fordi søndagen bliver brugt på spekulationer og bekymringer.

Kan du genkende det?

Jeg kan fortælle dig, at sådan behøver det ikke at være.

Ét liv

Der kan være mange grunde til, at du ikke trives i arbejdslivet. Måske sidder du i det helt forkerte job, måske har du den helt forkerte chef, de forkerte kolleger eller du har alt for travlt. Måske er det noget helt andet.

Uanset årsagen, er det vigtigt at tage seriøst. For det liv, du lever, er det liv du får. Og at tro, at du skal lade dig nøjes i dit arbejdsliv, for at kunne leve, når du har fri, er en farlig negligering af arbejdslivets betydning for din generelle livsglæde.

Morten Albæk skriver i sin bog ”Ét liv, én tid, ét menneske”:

Et menneske kan hverken bogstaveligt eller eksistentielt deles i to. Vi er og bliver ét menneske. Og i erkendelsen af, at der kun er én tid, ligger erkendelsen af, at vi kun lever ét liv. Der er ikke arbejdsliv, privatliv eller fritidsliv. Der er bare liv. Vi står ikke op og går på arbejde, vi står op og går ud i livet.

Du bør derfor ikke acceptere, at op mod halvdelen af din vågne tid, din arbejdstid, ikke er givende. For arbejdslivet er i lige så høj grad dit liv, som alt det andet.

Et godt arbejdsliv, en menneskeret

Hvad der er drivkraften for os hver især, kan være meget forskelligt, og selvfølgelig er der både pligt og rutiner i det, vi arbejder med. Men overordnet set skal arbejdet være givende, ikke drænende. Det skal ikke være noget, du føler som en evig kamp, eller som giver dig ondt i maven og tankemylder. Du har kun dette ene liv.

Som coach kan jeg hjælpe dig

I klinikken hjælper jeg mennesker med at afdække, hvad de ønsker sig af arbejdslivet. Vi taler om jobindhold, arbejdsmiljø, evner, arbejdsmængde, værdier, relationer, muligheder, motivation og alt det udenom.

For som Morten Albæk siger det, har vi kun ét liv.

Sammen finder vi ud af, hvilke knapper, der skal skrues på. Ændringer i det eksisterende og den nuværende situation, eller for nogles tilfælde, hen mod noget nyt.

Skal jeg også hjælpe dig?

Læs mere om, hvad jeg tilbyder her: Coaching

Kontakt mig her: Kontakt

Og find mine andre blogindlæg om arbejdsliv og personlig udvikling her: Blog

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *