Bog: Gay Hendricks: The Big Leap

Jeg er netop blevet færdig med at læse ”The Big Leap.”

Gay Hendricks skriver om at bryde dine egne øvre begrænsninger og at slippe selv-sabotage og frygt, så det ikke længere begrænser dig.

Noget af det, jeg især bed mærke i, da jeg læste bogen, er hans inddeling af aktiviteter i 4 zoner:

  • Zone of incompetence, som dækker over alle de ting, du ikke er god til. Andre gør det bedre end dig.
  • Zone of competence, som dækker over de ting og aktiviteter, du kan udføre, men andre gør lige så godt som dig.
  • Zone of excellence: De ting og aktiviteter, du gør, som du er vanvittig dygtig til. Her føles det trygt og rart at være, og her vil andre også gerne have, at du befinder dig. Her kan du skabe succes og god økonomi.
  • Zone of genius: Her gør du brug af dine unikke talenter og styrker, og her er livsglæde, passion og engagement. ”Zone of genius” taler til dit hjerte og kan sidestilles med at opfylde din livsmission. Her er det let og ubesværet at være, du glæder dig til opgaver i denne zone, og det føles mere som leg end arbejde.

Ifølge Hendricks, er ”Zone of genius” den eneste zone, der er værd at stræbe efter, hvis du ønsker at leve et lykkeligt liv.

Hvilken zone befinder du dig i i dit arbejdsliv?

Er der noget, der skal ændres?

Bogen er amerikansk på godt og ondt. Den giver gode praktiske redskaber til at arbejde med motivation, øvre begrænsninger, livsformål og integritet.

At læse ”The Big Leap” har gjort mig skarpere på, at lykken ikke nødvendigvis findes i ”zone of excellence”, selv om det er fristende at tro. Det er en bog, jeg kommer til at vende tilbage til den næste tid, efterhånden som jeg får den fordøjet.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *